Buah Tembikai

Ada org ckp jgn makan buah tembikai masa pregnant,sbap xelok..ade yg pulak ckp boleh mkn tembikai..ishh mane 1 nie yea.?? confused laa ?

35 Balas

Semua jenis buah elok dimakan masa hamil, cuma jgn ambil berlebihan...sbb semua bnd klu Kita mkn berlebihan pun boleh mendatangkan keburukan...mkn lh berpada-pada.Durian pun boleh mkn sbb ramai kata jgn mkn...sbnr nya boleh mkn tapi dlm kuantiti yg sptt nya, klu blebihan mmg x elok sbb durian tu kan manis...bnd manis klu blebihan nanti naikan kadar gula dlm darah , Kita juga yg susah...so, bpada-pada lh mkn masa hamil.