packing barang ke hospital

Ada mummy yang dah siap packing barang untuk ke hospital? Boleh share apa yang mummy bawa?? ?? saya dah 34 weeks . Terlalu awal ke untuk packing barg ?

19 Balas

saya biase packing barang start 27minggu lagi... 🤭... sebab beli keperluan baby sikit2... mne da siap, kemas dulu utk ke spital... -5set bju baby (1 utk bawak ke labour room), (extra 1 set utk discharge) -every set sediakn dengan pampers -towel 3 -wet wipes -extra pampers -kain lampin(utk bedung) -alas baby (kalau nak bawak bantal baby pon boleh) utk mommy: maternity pad baju utk discharge towel barang mandi 🤭n keperluan mommy la...

4y ago

untuk admit hospital utk bersalin...

bleh packing dh sis.. xyah bw byk.. baju ibu sepasang, baju baby sepasang @ 2 pasang je dh ckp.. cume pampers kene bw byk.. sbb kt hospital mmg dh siap pki baju hospital utk ibu n baby..sy mula2 packing agk byk sb ikut org ckp.. kebetulan 2 mgg lps kene thn ward sbb baby kurg aktif, mase tu br la nmpk segalanye.. xperlu nk bw byk2.. especially skang ni husband xbleh msk, mmg kene bw sndr.. klu byk, ngan perut besar lg, ngan beg berat lg..

4y ago

Sama la sy 1mggu lps kene thn wad sbb rs baby kurang aktif..now 35 dh..nasib kene thn 1 hr je..doc check baby semua ok..dh bsr ni mmg akn rs kurang prgerakan

Dah blh ready dah tu 😊😊 Bawa dokumen penting, baju utk discharge nnt, kain batik, towel, pad, selipar, minyak panas, powerbank, makanan minuman (dah hbis tenaga, confirm lapar). Utk baby: baju set, pampers, selimut, barut, stoking tgn kaki, bedak, tisu basah, minyak utk bby. Asingkan jgk brg bby dlm beg kecik utk masuk labor room skli.

4y ago

N. Amalina Adam.. Alrighttt terima kasih hehehe

Baju2 baby semua setel basuh sblm 28weeks. Masa 30weeks beg mummy dan baby dh ready dlm keta. Risau terberanak bila2 masa sbb tanda sikit2 dh ada 🤣 #35w4d

1y ago

Sy pun sama. dalam 26w macam tu dah packing siap2.. baju pun dah ready semua.. hehehe

Pki pad ni selesa.. drh tletak baik n xbocor... Hihihi.. lembut je xrase mcm pakai pad.. skrg tgh pkai bru sminggi bsalin normal.. 😀

Awal packing ja sis..sya ni baru 23weeks..suda packing semua nya..teruja sngat..ari2 bersih kan brang baby.brang berpantang

30w dh siap packing brg. Cme brg mommy je, ada lg ckit je nak kna beli, and finish. Lps ni xpk apa dh😊

Saya pun da 34 week tapi tak packing lagi barang2 nk bwk g hospital.. Baru nk start packing sabtu ni..

Sy 34 weeks dh siap pack dh.. Kot emergency case brg dh prepare x kalut en laki nk cari..

Saya masa 33week dh packing barang BBY, barang mama dia je belom lagi. Now dh 34week.