Gatal badan (bukan allergy)

Ada mummies kat sini experience benda yang sama macam saya tak. Saya 35w nak masuk 36weeks tapi saya perasan badan saya selalu gatal2. Bukan sebab allergies atau cadar katil. Rasa macam gatal bawah kulit. Bukan gatal perut but mostly rasa gatal gatal di bahagian lengan, kaki, dada. Ada possibilities disebabkan hormone ke apa ya? Sebab saya jenis jaga makan, kerap tukar cadar & towel. Sabun badan pun consistent yang sama takda try try product baru. Pelik sebab still rasa tak selesa.

4 Balas

sy pun start gatal2 32 weeks, sy cuci cadar setiap minggu. Sy rasa hormon kot, sbb tak kotor pun barang2 rumah sy. sy pun tak bela kucing, towel cuci setiap mggu, bju takpenah pakai ulang. sy gatal dekat kaki, tangan

sye masa trimester 2 ada kena gatal². mandi pakai sabun pun jadi gatal² kulit . mertua sye cakap alahan mengandung .

sy masuk 3rd trimester ni.. gatal2. puas mandi nk bagi hilang. rasa merenyam2

2y ago

Sy pernah sis xtau pasal apa,lepas mndi rasa gatal,towel baru cuci,tp syukur lh gatal tu x lma,hilang dgn sndrinya..xda kesan gigitan atau apa just kulit jd merah,nasib skrg dah xda..

sye pun sama sis mungkin hormon kut sye waktu mlm akn mula rasa gatal