boy or girl

Ada mommy yg pernah guna test mcmni x utk tahu jantina baby? Keputusan yg mommy terima sama atau x? ??

boy or girl
21 Balas

Awal2 tahu mengandung anak kedua ni excited juga la nak beli. Tapi ada beberapa kes org yg test konon dpt girl, tapi baby lahir boy. Hahahaha... Terus tak jadi beli. Konon2 tunggu time scan je. Tapi tiap kali scan, jantina baby tak dpt confirm boy atau girl. Frust lagi kali kedua. 😂 Tunggu baby lahir je la ni nak tau jantina. Sbb kalau nak beli skrg, takut pula parcel belum sampai lagi tiba2 dah beranak 🤣

5y ago

Tq sis kongsi pengalaman 😊 Semoga selamat semuanya utk sis dan baby..

X tepat pn..anak 1st sy gna alat ni result bby girl..skli kuar bby boy..nsb x bli bju gegirl tme tu..2 kli juga test tme tu result sama jg bby girl..tme bersalin kuar pla bby boy..nsb tme 38w sy g scan kk nmpk jelas bebird bby kat sna bru caya.

5y ago

So x bole berharap sgt la kan 😊

Sy dh guna masa kandungan 6week..😄 masa sy 12w,checkup doktr pakar..jantina doktr kabarkan sama mcm yg sy test😉 sy just suka² je beli,sbb teruja kecanggihan teknologi skrg..all the best utk sis..

5y ago

Wahh.. Bole dikatekan tepat la ye.. Tq share pngalaman 😊 X sabar nk test.. Hihi

Sy first preg dlu try kluo warna pink, baby kluo pun gegirl. Ni preg kdua kluo wrna pink gak 🤭 tunggu deliver nt lh dpt tau btul ke idok

5y ago

Bulan 12 😆😆 tak lama lagi. Hehe

start bila ye kite leh guna.sy nk guna aritu kwan ckp skarang msih seketul daging..tu simpan je dlu.arini bru 10w2d

5y ago

Sy dah 20w baru test.. X sure jugak sis.. 😊

Sy pun terjumpa dlm shopee td. Trus msuk troli. Nk try jgk. Tgk komen yg positif semua

Dari awal teringin nak test. Tapi tak beli2 sampai dah nak bersalin dah 🤭🤭

Samaa saya scan haritu lpstuu saja check upt tu utk double confirm mmg sama

kat farmasi ade x??bleh tau bape rm??mcm brminat jgk nk tau jantina baby...

5y ago

Kt farmasi xde.. Di shopee pun hrga lain2 😊

Ada. Penah try 2x. Hrp2 sma la. Td g scan pn nampak girl. Hihi

5y ago

Sy baru test sekali keluar biru.. Skrg da ada 2 girl.. Harapnya tepatlah.. Kalau x pun kite terima je 😊😊