4week2days

Ada mommy yang sama ka 4week2days... Kena time puasa...kamu puasa ka..? Sey puasa tp kerap rasa lapar pulaa...any advice?tq

36 Balas

better rujuk doktor.. klo boleh dibenarkan puasa.. tips nye wajib sahur dgn kuntiti & khasiat yg cukup.. suku suku separuh.. kurma & susu sgt membntu time sahur.. alhamdulilah.. sy 18w bru 2kli ponteng puasa sebb x sahur je🤭

kalau lapar awk berbuka aje. Sbb kndungan pun baru lgi kan. Risau xdpt nutrisi yg ckup. Sye hritu 22 weeks 4 hri je dpt puasa. Lpstu baby dh kurg gerak sye brbuk je sbb risaukan kndungan.

Biasanya untuk teimester pertama tak digalakkan berpuasa sis sebab kandungan masih diperingkat awal. Apa pun sis dapatkan nasihat dari doc. Sebab doc akan lebih tau keadaan diri kita. Itu yang terbaik.

kalau saya, semasa mengandung saya tak akan berpuasa..tak kisah lah org kata apa ..yang penting ank saya sihat dalam perut ..puasa boleh diganti..nyawa anak takde org yang asyik cakapkan tu tlg ganti 🤭👍🏻

sy 3week 3day skrg .. puasa penoh lg 22 hari wlpun dh tahu pregnant .. InsyaAllah boleh .. sbb so far sy xde ape2 alahan lagi .. tp klu yg dh ade alahan tu better x pyh puasa klu x kuat ..

Saya baru 3week3days..puasa sbb Saya naza klau xmai period bulan puasa Saya puasa penuh... alhamdulillah Saya puasa.masa sahur nasi semua siap..Saya ambik susu HL dgn kurma 3biji☺️

tak perlu puasa sis first trimester, kesian baby belum terbentuk lg tu. Bg cukup nutrisi pd bakal baby. baby complete terbentuk start second trimester. Jaga2 ya utk awal2 ni.

saya kalau lapar saya berbuka je. sbb baby dlm perut kecik lg takut apa² terjadi pulak. so better berbuka aje. nnt bayar fidyah and kalau ada tenaga, ganti puasa☺️

saya dah 5w6d, start tahu pregnant 3 hari lepas, terus tak puasa sbb risau kandungan yg masih baru. heheh inshaallah nanti kita ganti puasa ramai ramai ea 🤍

sy dah 5 minggu.. lepas tau sy mengandung terus x puasa.. sbb baby perlukan vitamin yg cukup dri kita... lgpun sy mcm nak pitam kalau puasa.. badan menggigil2