4week2days

Ada mommy yang sama ka 4week2days... Kena time puasa...kamu puasa ka..? Sey puasa tp kerap rasa lapar pulaa...any advice?tq

36 Balas

Puasa wajib untuk ibu mengandung.. Tapi bila lapar diharuskan berbuka.. Tak kisah lah w/pun baru jer sahur 1 jam.. Yang penting hukum puasa tu wajib..

saya 6weeks. kalau saya cirit lepastu saya shaking, saya terus buka puasa. setakat ni sehari je berjaya puasa. kalau saya tak makan, saya shaking/cirit.

2y ago

sama saya jugak sis jadi cirit and sampai tahap berpeluh peluh sampai nak pitam 😢

sy masih belum berjaya puasa.. waktu sahur sy pening & loya.. langit dh cerah baru boleh makan..huhu.. teringin nk puasa...doakan sy.. 6w2d

kalau awl tk dgalakkan brpuasa awk.. lgipon janin baru nak berkmbang tuh.. awk pon ckp jdi lapar tkot effect pada bayi je

sy pegi kk mggu lpas utk ambik appment,,nurse kt kk kata boleh puasa tpi wajib sahur n mnum air ckup

sya 30weeks 5 days..x posa sbb risau kan kndgan..tp klu sis rsa yakin utk bposa,itu xda mslh jgk sis

tak puasa sbb fikirkan kndungan.itu lebih penting. insha Allah puasa blh dignti. 7week2days.

sayaa 16w tk puasa langsong .. satu sbb Masih loya muntah .. pastu risau haha

Saya dh 6W tak puasa jg sbb rasa pedih perut sakit kepala kalau tk makan .

sy puasa prtama sja sy boleh...x larat nak puasa..prut mual,lemah 🥴..