Kencing kotor dan masalah keputihan

Ada mommies yang ada masalah kencing kotor dan masalah keputihan tak? skg sy dah 32weeks , start check kencing kotor dari 28 weeks tapi doktor da bg antibiotik, ubat keputihan yg masuk dlm tu, tapi doktor belum buat swap test lg. Ada tips tak untuk elokkan keputihan ni sbb dah makan ubat okay sekejap lepas habis ubat doktor ada balik. risau effect kt baby.

1 Balas

Macam saya sebelum ni sama jugak... Pembawakkan... Memang kalau habis ubat keputihan ada balik... Sampai lepas bersalin baru okey... Banyak kali jugak ambik ubat putih tu... Setiap kali ke toilet saya meruang... Buang keputihan... Memang banyak... Memang tak tahu nak buat apa melainkan guna ubat tu jaa... Kencing kotor pon sama... Saya kencing keluar darah sakit sangat menangis dalam toilet... Kadang jadi tengah2 malam, keluar cari klinik 24jam... Dalam keta menangis2 tahan sementara nak sampai klinik... Lepas makan antobiotik okey... Kena makan antiboitik... Banyak minum air masak... Itu ja caranya...