21/8/22 Update 14w

Sejak dah dpt makan nasi ni , takut lak 😂😂mana x nya , den tkut berat naik mengejut haa 😭 sblm ni serius berat turun trok gila smpai turun 2kg 😓 nasi jgn kan sentuh , tgk je dah muntah 😅 lama gak laa x dpt makan nasi tu .. ada try sikit tpi skjap je dpt makan then tukar ke lain .. tukar ke x leh tgk nasi dah .. ni syukur slow2 dah dpt makan nasi dah 3 hari berturut .. tu pon kuantiti sikit ( jnji den dpt makan😂) jgn kata x skit , 2 kali masok emergency kena isi air dlm bdn .. segala yg ditelan smua keluar balik .. smpai nangis sbb lapar nak makan tpi x dpt .. tpi x nak perut kosong , usaha paksa telan mana yg dpt .. benda masam , roti , buah , megi , nugget .. dhatu slow leh makan ikan .. slow blh makan nsi .. mudahan hilang lah dikau wahai morning sickness 😌apa2 pon , mana mmy yg tgh alami morning sickness jgn putus asa .. paksa selagi mampu .. smpai kita sebati dgn makanan 😅den ni kaki makan sblm preg jadi mmg sedih gila kena mual trok smpai nangis rupa kena rasok 🤣

2 Balas

X pe laa .. sya ni kalau berat naik isi nya nampak nau 😂 tpi tulaa , dulu pernah keding , jadi pabila bdn berisi malas dah nak turunkan berat bdn .. mmg skrng susah nak turun lebih2 lagi kalau suka makan .. kdng nak kontrol tpi tulaa dah dpt makanan nya , mmg trus lupa dah bab kontrol tu 🤣 kalau org tnya sis lagi mcmtu , sis jawap je isi smua masok dlm otak tu senang nak berfikir dgn jelas 😂 biar org tu dok tepis sikit 😒yelaa gemok slh x gemok slh .. kang gemok perut buncit dok kata eh ngandong lagi ke 😌

saya hari tuh lepas tau pregnant mmg berat turun almost 10kg. da sejenis senang turun tapi susah nak naik, sedih rasa. mmg tak bole juga makan nasi , byk makan buah, biskut je. tapi bila masuk 2nd trim, dah lalu makan nasi ,mmg makan terus. 3rd trim lagi bganda2x lalu makan, sampai kena g kk selang sehari. tapi tuh la berat naik , badan duk kecik tuh je. stress juga tgok sbb bila org tanya g kk buat apa n gtau sbb berat naik, org tegur, tapi tak npak pun isi , perut pun kecik. 😌 .