ada x ibu2 sni yg susah nk naik berat bdan ketika hamil...doc da bsng ni brt xnaik...huhu...da trimster ketiga...mkn pn byk rasanya. tp brt sush btul nk naik...ada cdangan x ibu2. bntu sy please.

Ada masa 2 week je ni sblm jmpa doc lg...doc ckp sy nk tgk brt awk naik ye. Huhu

22 Balas

Bestnya laa tak naik2 😅 sy setiap 2w naik 2kg. Minum air gula 2x dah tapi alhamdulillah result normal. Bp pun normal. Ni dah 37w risau berat naik lagi huhu

4y ago

Tq2...esok la ni strt. Muda mudhan bejaya naik sblm 29/6 ni. Hahah..kalau x mmg kena bebel lg la jwbnya.

Saya baru 14week tapi berat saya semakin turun. Asal makan ja muntah. Turun dh 10kg 😞. Nurse mula bising. Tatau nak mkan apa lg.

4y ago

Alahai. Truk ye alahan ..mcm sy mula2 dlu la.pnt kn mkn je mnth. Nsi mmg xsntuh ..sy mkn mee je..sis ada try mee x? Mkn mee sup ke.

sye masa mengandung 3,4 bulan pun berat badan sik naik . tapi bila dah masok 5,6 bulan badan mendadak naik bising pulak nurse 🤣

4y ago

Hehe. Awl2 mngkin sbb alhan kn. Da lma alhan ok mcm2 la ase nk mkn ye. Hehe...tp tula preg ni mmg kena jga kn. Xleh naik lbh sgt. Xleh juga kalau xnaik. Hehe

Kita sama sis, first trimester dah makan banyak. Ni dah second tri, kemarin timbang tak juga naik-naik. Tetap sama 😅

4y ago

Kan. Kdng kita da usaha mkn byk sbb pk bby...tp mmg brat sush nk naik nk buat mcm mna kn. Hehe

Saya pun tak naik*. NTah lah. Dah makan muntah makan muntah asik terkeluar je makanan tu. macam mana nak naik nya.

4y ago

Adeh. Smala kita. Sy pn da nk msk thrd smtr msh xdpt msk lg. ..nsb hsbnd pndai msk...blh la mkn xdaya gak kalau ari2 mkn kedai kn .nsb mntua dkt kn blh juga tlng2 msk .awl2 mmg truk la alahan...tp xla kna admit..sabr jela kn.

Mcm sy dh semester 3 tp brt tak naik2 pun sedih pulak..makn pun ok sj tp tk tau knp tk naik2 berat..

4y ago

Kan. Smala kita. Huhu ..pnt da mkn mcm2...ase mcm nk mrh blik doc tu. Bkn xcbe. Da mcm2 mkn tp brt mmg jnis susah da naik. Huhu

Saya asyik. Berat naik je... sekarang tengah control. Makan nasi... 😊

Sye senang naik berat bdan.. Mkn fast food ahahaha.. Mcd n kfc n ect

4y ago

Hehe. Oo yeke. Tula tekak ibu preg ni mmg kn. Selg xdpt. Kdng sggp xmkn kn kalau xdpt apa yg kita nk. Hehe

Saya 31 minggu naik 500 gram ja..makan kadang2 muntah balik..

4y ago

Na sama la kita sis ..huhu. Tu yg doc bsng. Tkt bby mslh nnt masa nk lhr.

Mnum susu anmum .. senang nk naik

4y ago

Hehe.. baru strt arni mnum anmum arap2 bekesan la..