Masih xde selera makan awal timester ke2

Ada ke yg macam saya, dah masuk trimester 2 tapi selera makan masih sama. X terasa nak makan byk pun

12 Balas

saya awal pregnant mkn byk sgt tak kira masa mesti nk mkn. masuk w9 dh mula kurang mkn nasi. tgk nasi pun tekak jd loya. pastu sy ganti dgn roti, biskut, buah. makan sikit² tp kerap. nanti kesian anak kalau x makan langsung 😂

sy pon sma sis. sy xloya sgt. cuma xsuka sgt mkn nasi. klo mkn pon,sejemput je. sy lbih suka mee,bihun, kuetoew je. dlu klo xmkn nsi 1 hari,blh kena gastrik 😅😂 skrg ni tgk nasi,rasa 🤢

ada sis, cousin saya smp lahirkan anak x selera mkn katanye, setengah tidak, msk trimester 2 slowly akan berselera tapi cuba mkn sis timely walaupun selera tiad

2y ago

yea betul je tp bila sgt lapar itu jgn menahan, mkn aje sbb baby perlukan

Normal je , klau mcam saya first trimester tk selera lansung mkn , msuk trimester ke 2 mkn tk mau2 , masuk trimester ke 3 jadi kurang mkn balik

saya dah 2nd trimester 19w.. selera makan dah ada tapi cepat kenyang , tak boleh nak makan banyak2 mcm sebelum kahwin dulu 🤣

Sy pun mcmtu dulu. Sekali dah pertengahan, nasi menimbun ya dlm pinggan, kalah pinggan husb 🤣🤣

saya, kenkadang seronok tgk ibu mengandung lain selera makan. hihi .

sama la .. ad certain lauk je yg lalu nk mkn..mkn pun xbyk sgt..hmm

sama la dgn sy pun . tp lapar kan . bila mkn tiba² kenyang

Normal. Nanti akn slowly bkurangan.