36 weeks

Ada ke yg bersalin 36 weeks???..

90 Balas

sy 36 minggu 2 hri.berat baby 2.84 kuar.kuar awl dri tarikh due.sakit kt rumah terus ke hosptal..cek jln dh terbuka 9 cm.terus msuk lobour room.kurang dri 15 minit lahir lh seorg baby girl.mudah sgt2 brsalin kali nie.alhamdullah🤲

1y ago

awak ada buat apa2 senaman ke

Saya 36weeks baby 2.8kg, sekarang warded . esk doktor induce sbb nk pksa untuk bersalin . air ketuban kurang. mohon doakan sy dan baby sihat dan selamat ye mommies

1y ago

smoga dipermudahkan urusan bsalin sis aamiin aamiin yrab

Saya 36w now scan baru ni baby dah 2.5kg alhamdulillah everything okey , tapi now ada laa rasa contraction palsu dia tu . Doakan saya mudah bersalin ya nanti kawan2🥰❤️ anak pertama perasaan takot tu ada laa jgk rasa🥶

1y ago

smga dipermudahkan urusan sis , huhu kite pon sama anak first berdebar rase nya🥲

Sy 36 week, 2.3kg. Mertua asyik cakap baby kecik & buat sy rasa down. Tapi doktor cakap 36 minggu tu dah sampai tempoh matang kandungan, dah boleh bersalin. Alhamdulillah baby tak sangkut kuning & skrg dah 1bulan20hari. 😁

8mo ago

Sy bersalin 37weeks 6 days Anak 1.9kg je. Lps tu menyusu badan pelan2 jd bambam Sampai umur dia 3 tahun obes.ni dah 4 tahun dah ok siket X obes dah.abaikn mulut2 yg buat Kita rasa down

1st baby czer..hope dpt la normal 2nd ni..arini genap36w..bb 3kg..td scan Alhamdulillah baby sihat,jntg normal,air ketuban cukop,Uri ok,bb dah msuk laluan,kpl dibwh,byk ruang dibhgian ats perut.. Td doc ckp melalui scan,dah ade tnde nk bersalin ni.. Di screen,around bb ade hitam2,biase klu lmbt LG nk bersalin ia putih mse scan tu..doc tnjuk td,mmg sy nmpk,kebiasaannye klu mcm ni dah nk dkt bersalin kate doc,sy pon xpasti..ape tu,doc lbh tau. yg pasti mmg xsaba nk melahirkan bb,takot pon ea jg..momies2 doakan sy dan baby ea sihat dan selamat bersalin.

Saya baru masuk 36w hari ni. Tapi org cakap perut dh kebawah, kaki bengkak, jalan pun gaya nk bersalin dh. Mmg saya pun ada rasa tanda2 bersalin sikit2. Risau saya sbb saya masih bekerja, 2minggu lg baki kerja sebelum cuti

2y ago

jalan gaya nak bersalin tu mcm mana tu

saya baru ni scan 36 weeks.. baby dh 2.8kg huhu.. celah kangkang, ari2 dh terasa sakit2 dh ni.. ank pertama.. semoga saya mudah bersalin.. doakan saya jgk ye.. 🤗

My first baby born at 35w+1d..kecik comel 2.3kg..tp alhamdulillah keluar sihat..paru2 matang..x perlu tahan nursery cuma kuning lama dekat sebulan..now da 11 years old..da lebih besar dr mummy dia😄😄

3y ago

I 2nd baby aft 5thn jarak first bby, skrg 36w+2d baby 3.1kg kaki bengkak sgt dan tulang punggung sakit hopeful bersalin normal tak de masalah.🙂

29/12/21 usia kandungan sy bru 35 minggu 2 hri...tp sy dh rase nk brsalin...x de rase contractions kt perut atau pinggang... smpi hospital bru 4cm....masuk labour room dlm 15 minit trus rase nk meneran...skali doktor tgk dh kluar kpala....alhamdulillah lahirlh baby boy seberat 2.54kg... baby boy yg ke 4 dr 7 org #Alhamdulillahselangbunga..

2y ago

Baby kena tahan wad tak sis? Kalau kena tahan, berapa lama?

ade x mummy2 smua rse mcm sy..mse 34 mggu 2kli rse contraction..g klinik dorg ckp contraction main2..35 mggu shrian rse contraction x g hspital pon ..just moniter je baby..ari ni dkt 37 mggu rse sakit contraction pg tdi..skrg x ade dh..baby gerak ok je..x ade lg klua tnda pape..kdg rse stress bila rse contraction tu main2...mlas nk g hspital nti mcm2 plk sakitnye..😔

2y ago

sama sbb dr 34 mggu dh rsa sakit tu.. xleh tdo xleh buat keje rsa x selesa.. skang dh 36+1 hari, hari ni lain pulak sakitnya.. mgeras dan sakit bhgian bawah tu.. tp sbb dh taw contraction mcm mna, tpksa la layan dlu yg contraction tipu tipu ni