enoxaparin

Ada ke momy yg mengambil enoxaparin satu suntikan setiap pagi ketika mengandung? Saya sekarang baru 23w3d ..doktor sarankan saya mengambil ni sebab mengurangkan risiko darah beku utk saya bila melahirkan nanti. Kerana sejarah kesihatan saya yang lepas pernah mengalami stok di usia amat muda ketika saya berumur 20 thn. Skrang Sya 23 thn . Ada ke momy yang menggunakan suntikan?

enoxaparin
11 Balas

Sy pnah kne lpas salin je...pg dgn ptg...hri2 kne suntik ni sminggu 14jarum xsilap....ulang alik la ke klinik untk cair drah...smpi 1than suami x bg dh sy branak😄ksian ktnya hbis biru2....kesan suntik...tp skrang sy hamil ank ke 3 usiakandungan dh 29minggu 4hri....😍😘sy sy doa moga sis d pmudah kn sgala urusan bsalin nnt...

Saya amek injection ni selama 10hari lpas czer. Utk elak darah beku. Sampai lebam2 kaki. Husband yg jadi doctor tlong cucukkan 😅

Saya ada ambil suntikan heparin selama 10 hari selepas bersalin ceaser. Suntik sendiri kt peha. Alhamdulillah dipermudahkan urusan.

4y ago

Sama la.. Beberapa hari jugak la nk ilang bekas cucuk tu. 😅

Saya makan ubat pil.. Yang cair darah punya.. Dokter pun ckp benda yg sama, takut darah beku.. Sebb saya ada gdm..

Sy pun pernah ambik suntikn utk cairkn darah tu... tp cucuk sendri la kt peha..seram nk suh hubby wat kn...😊😊

4y ago

Hospital provide kapas alcohol tu.. sapu pastu trus cucuk.. x la terasa sakit sgt.. cm kena gigit semut je..😂😂

Saya tak de tapi saya harap urusan sis dipermudahkan ye.. uii takut tengok jarum.. huhu

Sy sama juga ambil ubat cair darah.cucuk 2 kali sehari.tapi cucuk perut..

Sy kena mkn ubat cair darah. Pengalaman pertama utk kandungan kelima.

Allah teringat jarum ni mse lps beranak caezer dlu

Moga dipermudahkan kn urusan sis..