Suntikan depo..

Hello mommies, sya concern la pasal suntikan depo ni, sya lpas melahirkan baby, nurse terus bg suntikan depo pda sya, dan smpai harini darah still kluar, dah 4 bulan.. Dah bgtau nurse kat KKIA, nurse kata depo tak sesuai pda sya.. Risau pula sya, darah tak henti kluar, ada tak yg ada pengalaman mcam sya? Mcam mna nak hentikan darah dri terus kluar?

1 Balas

alamak sis, msti jenuh nak kira habis darah nifas, dgn waktu suci dan istihadah tu.. sy pun cucuk depo, jenuh kira wktu suci dan istihadah sbb darah brlarutan keluar, ni dh cucuk yg kali ke4, bru ade stop2 darah dia.. klu x mmg brdarah jela..tpi xbyk, just spotting stiap kali kncing, xperlu pkaai pad pun.. nurse pun ckap mcm x srasi, klu kalini sy msih brdarah nonstop depa suh mkn ubat prncg jek, tapi alhmdullh dh stop darahnya..huhu