Mengandung di usia 41 tahun. Anemia stage

Saya disahkan pregnant 5 minggu 1 hari dengan usia 41 thn. Kelahiran sebelum nie saya mengalami anemia. Bole sy tahu risiko ibu yg mengandung di usia 41 thn.

1 Balas

Artikel ni mungkin membantu puan https://my.theasianparent.com/usia-ideal-hamil Saya pun hamil pada umur 41 dan bersalin pada umur 42. Pengalaman risiko yg sy dpt: GDM dan selepas bersalin kena pre diabetis. Mild anemia semasa hamil. Slps bersalin, ok. Berat badan turun mendadak slps bersalin (ingatkan sbb penyusuan, saya risau, saya mengadu pd doktor, buat 2nd OGTT, nah! Pre diabetis! Jaga diri jaga sihat, elakkan stress ya!

12mo ago

Sama-sama