8 WEEKS

Ada ke mommies2 yang sudah 8 minggu tapi takde alahan or tanda ye. Risau saya pikirkan??

23 Balas

Sama. Tak ada alahan, semua boleh makan. Mengidam pun sikit sikit shj. Cuma kuat tidur yg amat amat sampai explain dekat husband kenapa kuat tidur, takut dia menyirap je asyik lah tidur tak kira masa and tempat 😅

5y ago

Mungkin suami sis boring geng membawang berehat seketika. Huhu. Suami sy biasanya sy ajak dia golek sekali depan tv. So kalau sy tertido tv ada teman dia. And selalunya sy peluk sekali tgn dia buat alas muka mengiring. Biar dia rasa kita ada walaupun dah hanyut berlayar. Huhu 😅

saya alahan masa trimester ke2. selera makan xde, berat x naik langsung, nurse kkia pun balik2 rujuk doctor & pakar pemakanan. ni dah trimester ke3 selera makan bertambah2 pulak heheheh

Alhamdulilah setakat ni xde,cuma muntah tu sekali 3kali je,tapi syukur dh 3hri x muntah2,cuma nk tido je selalu😂😂 Pregnant first baby😍

Anak pertama dlu sy mcm awak...xde alahan langsung sampai la bersalin..tp preggy kali ke2 ni dia punya alahan xboleh bwak berbincang...

Jgn risau xde alahan dear... Risau kalau alahan teruk mcm sy ni.. allah.... Nk nangis kdg2 rasa... Tp demi baby.. Kena kuat ☺️

Kadang ada orang tak ada alahan langsung. Kalau tak alahan tu, bersyukur sangat sis. Kalau ada alahan, nak makan pun tak boleh 😅

Sy pun Alhamdulillah dh 13weeks x da alah pening skit tu biasa tp kalai time lapaq .. terketaq² hahaha tahniah sis

Sy 7 week... Tiada alahan tp cepat lapar ngn mengantuk.. Perut pun rasa penuh angin jak.. N bdn rasa berat sangat...

sy 7w sis, alhamdulillah xde ape2, mntk sgt2 xnk ade alahan pape.. susah suami jauh.. pjj, smga dipermudahkan smua 😀

Sama dgn sy sis xde alahan ape2 cume png pale je salu dan asyik nk mkn asyik nak tdo kdg tu skt pgg blkg..😊

5y ago

Same lh kite. . Senasib 😂