Perut padat week 29

Nak tanya , bila dh masuk 3rd trimester ni, perut kan dh rasa makin padat and besar. Mmg mcm makan sekali tu , full sampai seharian. Nk mkn meal yang lain rasa mengah sgt . Makan sikit² pun sama. Mommy yang lain buat camner eh? Kdg husband risau sbb mkn breakfast 1kali je Pastu saya asyik ckp perut dh penuh . X larat nk makan lagi sbb rasa x selesa . Dia plak jenis risau . In between kdg² saya mkan buah je lah

4 Balas

haah betol. kadang sambil makan tu minum air, terus rasa full. tips saya, makan sikit2 ja, tapi kerap2 makan. snacking buah2. nanti time lunch, dinner pun ambil sikit2 ja makan. sebab kalau makan lebih sikit, perut kita rasa sengkak, sebu, penuh semua ada. nak gerak pun xselesa. tapi jangan sampai kurang minum air pulak.

2w ago

Okay Thanks Mummy 🤗

Sy dah masuk 31w perut mmg rsa berat & padat.. xbole mkn byk nti senak.. solution dia kena mkn sikit2 tp kerap.. minum susu + oat+ nestum.. klu susu hl.. pastu tghari ambil nasi sikit.. mlm pn ambil sikit.. in between mknla kismis ke buah bt alas perut..

2w ago

Btol la tu. Bila dtg lapar tu cam dh x menyempat 🤭