GDM ON DIET

Ada ke ibu² yang gdm on diet, kena refer ke O&G untuk dapat tarikh bersalin awal? Saya sekarang dah 37m1hari. Adakah sy berisiko untuk bersalin awal daripada due (1/8)? Berat baby masa last scan 2.7kg. Normal kah? Boleh share pengalaman? Apa yg saya perlu sediakan ya? Sy first time. Takut pun ada.

1 Balas

hai, sis sy br bsalin 29.09 control GDM and insulin 2mggu sblm czer sy memang pilih 29.09, pkul 9am, (999)🤭, alhamdullilah tercapai memandangkan ni czer ke 4 dan BTL, cuma sblm czer berat baby 2.9 and Doct Tarjet baby 3.5, masa czer semua teperanjat baby saya keluar 4.21kg, cuma baby mengalami tekanan gula rendah dan selesai semuanya nurse yg moniter..dan meminta saya untuk berehat shj..sehingga la bacaan baby saya normal..ikut due betul 14 oct 21, tp baby dh matang boleh je pilih tarikh ikut pendapat Doct jgk..insyallah dipermudahkan tp xde masalah apa cuba baby kena bg susu formula + gula tambahan untuk normalkan bacaan gula dalam badan.. dln pantang nk luka cpt baik jgn mkn yg manis sangat.. 😊✌