Tinggal anak nak pergi bersalin

Ada Ka sini ,yang mengandung anak baru setahun lebih ,macam mana ea waktu tinggal anak sekejap nak p bersalin,anak yang masih susu badan .apa pengalaman korang ya ,

2 Balas

Waktu bersalin nak ke hospital, saya tinggalkan anak dekat rumah ahli keluarga terdekat. Masa discharge hospital, saya bawa balik. Saya susukan macam biasa. Tapi priority dekat baby newborn. Mulamula susukan adik, lpstu adik dah kenyang & tidur baru saya susukan yang sulung. Saya bersalin no 2 masa yang no 1, 1tahun4bulan. Yang sulung saya susukan sampai genap 2tahun. Baru cerai susu. Sementara genap 2 tahun kadang saya tandem bf. Selalunya gilirgilir.

6mo ago

Saya tak pernah introduce formula dekat anak memang fully bf. Cumanya lps 1tahun saya dah slowslow intro full cream milk kotak dekat anak. Lagipun atas 1tahun focus utama dia dekat real food. Susu cuma supplement tambahan. Alhamdulillah anak tak meragam sebab dia kenal & rapat dengan orang yang tengokkan dia kejap tu

Sy sis.. anak 1st baru 18bulan sy bersalin yg 2nd, masuk hospital malam, esok petang nya sy dah discharge, time sy kat hospital ada kakak ipar yg jaga anak 1st.. tp sy memang dah stop bf time anak umur 15bulan, itupun sebab nurse yg suruh stop, kalau ikutkan nak bf sampai 2 tahun..

6mo ago

itu la kalau dah stop bf Okey la lagi ,risau yang masih bf ,takut time masuk hospital dia meragam 😅