Air tuban leaking dan kurang

Sy nak tnya,, masa saya hamil 26minggu air tuban leaking,, doktor cakap air tuban tinggal 11,, kena dok wad,, tapi masih sama air tuban sekejap stop,, sekejap leaking balik,, dan sekarang sy hamil 28minggu,, doktor scan air tuban kurang,, tinggal 5,, MCM mana tu ya,, ada cara lain tak,, sbb doktor cakap takut risiko baby kena jangkitan kuman,, sbb tak ada tanda² sakit nak bersalin,,

4 Balas

hi sis saya pun nak kongsi pengalaman leaking air ketuban masa baby 20minggu.. masuk wad 4hari utk on antibiotik.. lepas keluar wad apa yg saya buat, makan buah tembikai, minum air masak bnyak.. selain tu bedrest je x buat apa2 kerja cuma baring je & kurangkan hubungan dgn suami ( nurse sarankan ) alhamdulillah skrg kandungan dh masuk 30minggu, bacaan air ketuban juga cantik.. semoga perkongsian saya bermanfaat

2mo ago

terima kasih atas perkongsian,,, insyaallah sy try,, dan amin terima kasih atas doa sis,,

Minum banyak air masak, makan ice cream banyak, cari benda manis. Saya ada teringat nurse saya cakap benda manis boleh buat baby kencing and kencing baby menyumbang pada air ketuban.

2mo ago

oow yeke,, sy doktor tak bgi sy minum air manis bnyk sngt,,? apa² pun,, terima kasih atas perkongsian,,, ada jgk sikit² yg boleh sy cuba untuk stop air tuban leaking

makan buah tembikai , minum air kelapa sis .. insyaAllah . moga dpermudahkan urusan sis n baby sihat² saje

2mo ago

terima kasih,, ok baik,, insyaallah

sis try mkn tembikai byk2, boleh banyakkan air ketuban, tp jarakkan sikit kalau makan ubat hospital

2mo ago

oow,, ok baik,, terima kasih ya atas perkongsian,,