Hi nak tanya mommies yg ada pengalaman buasir atau masih ada buasir..

Bahaya ke buasir time preggy? Biasanya dr akan bg ubat apa buasir time preggy? Atau pun tiada ubat utk preggy mom yg buasir?#bantujawab #firstmom #ingintahu

2 Balas

pengalaman sy buasir masa baru melahirkan anak no 2 ..mmmg sakit, kita kena buat sendiri walaupun sakit ...setiap hari kena Sapu Vaseline, sbb Klau kering mmmng sakit ...dan masukkan sendiri buasir tu dgn tangan, secara perlahan² tolak kedalam sikit ...paling penting selama buasir jgn sampai berak keras ....sy punya sampai tahap dalam keluar ...😌

tk de ubat, n time bersalin nnti kene jaga 2 benda. luka jahitan n buasir.. kalau time pregg bgitau nurse, nnti nurse bgi ubat sapu or insert. tu pon 50//50 sbb kalau buasir yg jenis terkeluar payah baik. mcm sy, sy just leh sapu untuk kecutkn bengkak je. tpi buasir still ade hmm