zincofer, alahan atau tidak?

ada ibu pregnant yang takboleh consume zincofer? sebelum buka buku pink, saya consume folic acid & obimin. Dr di KK advice berhenti folic acid & obimin dan ganti dengan zincofer. hari pertama saya makan, perut rasa sangat tak selesa. mcm ditekan2 dan memula mulas. lepas 30minit, sampai office terus muntah. & perut masih tak selesa. check di swasta, dr ganti zincofer dengan iberet folic. rasa separuh nyawa sis😿

1 Balas

mula2 makan zincofer sy pun nak muntah sbb sendawa rase darah 🤭, lepas tu adik sy ckp mkn selepas mkn malam, pastu dah ok, dah boleh terima... kawan sy ckp die pun x suke zincofer, so die pun consume iberet

2y ago

alhamdulillah sesuai dgn sis. takboleh pergi betul dgn zincofer terbalik hidup sekejapan🤣🤣 moga sis dipermudahkan segala urusan