UTI (Urinary Tract Infection) in Pregnancy 😢

Ada ibu pernah kena UTI / Kencing Kotor ke masa pregnancy? Sy skrg 22w 🥲 Kena kencing kotor sampai muntah. Dah warded, kelmarin baru discharged. Itu pun sebab sy minta nak kluar awal. Sy sambung makan ubat antibiotik dan urinary alkanizer je dari Hospital. Ada tips tak utk handle kencing kotor ni? #pleasehelp #bantusharing

12 Balas

bykkan minum air putih, kerap tukar panties & sentiasa keringkan vagina lepas kencing. basuh bersih sebelum & selepas bersama suami.