Bcg boleh sebab kan demam ke?

Salam ibu ibu sekalian, anak saya lagi dua hari nak masuk sebulan dah. Arini dia demam. Kalau Bcg memang dia efek demam ke? Sebab tadi pagi elok je. Petang sampai malam ni tiba tiba panas badan dia.

2 Balas

anak sis dh baik demam ka. anak saya baru Harini badan mcm panas sikit. tgok bcg dia dah pecah nanah. x pasti sebab bcg atau apa

2y ago

saya rasa ye .elok pecah ja dia pnya nanah tu badan dia dedar2. tapi x lama 2 hari mcmtu dah ok. cuma sis kena pantau suhu dia

Em bcg ni injection ke? Klu ye, setahu sy klu bsalin gov, bcg dh kena cucuk awl2 masa di hsptl.

2y ago

Oh yeke? Sis ada alat check suhu tu x? Cuba pantau smntra tgu appt 1bln. Sbb bby sy pun jd merah2 mengelupas kt tmpt cucuk tu, pantau temperature dia xde demam pula (37.0-37. 2). Masa appt 1bln dktr check dia kata ok saja. Ni baru selesai cucuk 2bln, nk kne pantau lg tkut demam or bengkak kt tmpt inject