Ketidakselesaan perut lepas makan

Ada cara or tips tak utk kurangkan rasa x best kat perut tiap kali lepas makan ketika pregnant? Lepas makan je mesti rasa x sihat dgn peningnya.

3 Balas

Sama lah sis. Dia tak sakit tapi sangat tak selesa dan tak best sgt kat perut ni. Rasa nak baring je lepas makan tapi tak elok pulak. Tak tahu nak buat apa 😭

10mo ago

kan sis, kadang2 saya kalau kat rumah saya tido je, tp bersandar kat katil. tak baring takut muntah balik. tu je cara nk lupakan rasa x sedap perut tu.

saya mintak ubat ng doktor kk je.. nanti pergi kk bagitahu doktor atau nurse..

Sy jd mcmtu. nak2 lps naik kereta. rasa mual, sy muntahkan saja....baru lega.