Bahagian miss v berbau

Sejak pregnant mcm berbau sikit kawasan miss v tu... saya xdak keputihan okay je, kencing pun okay,x sakit. Cuma tu lah berbau. Dulu before pregnant saya mmg amalkan makan yogurt mmg x dak langsung masalah gatal miss v, berbau ke, keputihan ke. Cuma time pregnant ni nak amalkan yogurt mcm x kena dgn badan. Perut rasa x sedap tiap kali lepas makan yogurt padahal dulu time before pregnant okay je. Ada apa2 tips tak utk kurangkan bau miss v selain makan yogurt?

1 Balas

biasa lah, ada yg kita makan sblom boleh dan favret tp selepas xboleh, yg favret jd xsuka. itu pembawakkn baby, dan mgkin jgk yogurt tu xsesuai masa hamil ni. jadi stop makan dlu kalau mkn sakit perut. pasal miss v boleh tnya nurse atau docter.