Mual Tapi Tak Muntah

Ada cara tak nak hilangkan mual ni? Penat paksa untuk muntah supaya hilang mual tapi tak keluar apa2 pun ? Ataupun ada tak cara nak bagi muntah?

13 Balas

haha sy dulu masa 1st trimester gini lah..mual,tp xboleh muntah..mmg seksa sgt..last2 sy jolok je mulut ng tgn,bg kena ank tekak,konfirm muntah..lps tu baru rasa lega sikit..huhu ni cara sy la..

Mual sepanjang hari tu paling tak best compare to muntah-muntah. Sy dulu mmg standby siap2 chewing gum yg sugar free. Mmg hilg sikit loya tu. Sambil kunyah angin keluar mcm sendawa. Lega betul.

Saya pon macam tu.. mual memanjang masa awal² dulu.. mmg kena makan masam² bg kurang rasa 'seksa' skit😬.. Sampai limau kasturi pun saya jilat😬😬..

Samalah seksa betul mual tpi ambik masa nk muntah. Bila dh muntah tu lega sikit skejap je. Kalau xtahan sngat cepat2 sumbat mkn asam2 kasi kurang rasa mual.

Minum air halia... Ataupun urut betis bg angin keluar. Pastu sy selalu tegakkan bdan bg sng sendawa... Tegak dada ke dpn sikit. Hahaha.. Mmg lega lepas tu.

Hahahahaha geng😂seksa nk bg muntah btul tu. Bykkan mkn buah nnti hilg.. Tpi xkn hilang trus.

Saya hari2 minum lemon suam mule2 susah gak nak telan lama2 jd biasa..nak mmbuang pon mudah

Saya dulu tidur ja.. Sbb mual tu start tghri.. Balik kerja saya tidur terus.. Baru ok sikit

Hmm sama...spnjg ari rse lesu dan mual..ingt bnda2 geli bru trasa nak muntahnya

Saya ingat sy je camni.. Rupanya ada jg.. Sy ingat tu bukan morning sickness..