sakit tekak rasa nak demam

ada apa petua tak untuk hilangkan sakit tekak? nak mkan ubat tak boleh.. ni rasa nk demam.. satu badan dah naik angin.. nk telan air liur pun sakit.. 😭😭😭😭

12 Balas

saya pun sama..masa awal mengandung, kerap muntah sampai naik tonsil...sampai sekarang tak berani minum air batu atau air sejuk...bila teringat sakit tu automatik jaga minum...sebab sakitnya sampai ke telinga & kepala... jangan lah kena lagi....

Sy baru je baik dri demam. tekak memang sakit sangat2. mcm2 sy buat utk kurangkn sakit mkn gula2 strepsil ,mkn aiskrim vanilla(ni boleh legakn sakit tekak). Sy minum air kelapa setiap hari .Alhamdulilah badan dah sembuh sikit dri demam.

1y ago

17 weeks boleh minum air kelapa ke

siapa cakap nak makan ubat tak boleh? boleh makan ubat bagi ibu hamil cuma ubat tu jangan beli sendiri. pergi klinik or hospital doctor akan bagi ubat yg bersesuaian dgn kita. dgn dose yg betul

Sayapun br baik demam. Pegi klinik dr bg je ubat. Sblm g klinik bli kat farmasi tp beli yg pregnant friendly boleh je mkn

Minum air lemon suam madu Insyaallah nnti tekak elok, kalau rasa badan berangin tambah halia hiris

sye minum air suam campur madu dan lemon ..jngn lupa selwat 3 kli …inshallah sembuh

Limau + kicap. Amik jus nya, then minum. Sy bru elok demam 2 minggu lps 😬

mengandung/ibu breastfeeding, BOLEH makan ubat, atas saranan doctor.

Sy minum air panas, madu dgn perah limau nipis terus ke tekak

bole je makan ubat..but tny doktor dlu la