Sakit tekak

Nk hilangkan sakit tekak mcm mna yer ? ada tips tak ? nk makan ubat nurse suruh jumpa dr klau jumpa bnyak bnda pulak kna swabtest sbb sy demam semalam tpi xbatuk harini demam dah hilang cuma sakit tekak jer nk makan tu susah nk menelan sakit sngat . ada tips tak momy ?

1 Balas

check tonsil,manatau bengkak. sis try kumur air garam beberapa kali sehari dan buat utk beberapa hari. try la,ikhtiar cara kampung. sy pun buat mcm ni bila sakit tekak. sehari full sy buat dr pagi hingga sebelum tido. bangun esok pagi dah sembuh. kalau tak berjaya juga kena jumpa Dr la