anak tantrum

ad tips x nk ajr ank bersabar umur 2thn 5bln cth dia nk sesuatu n kita ckp skjp dia akn mngis mcm kna pukul n klu dia main x spt d khndaki dia pun dia akn mgmuk mngis mcm kna pukul

1 Balas

Saya ada baca pasal tantrum ni... Anak² umur 2 tahun hingga 4 tahun macam tu tak salah saya memang akan melalui fasa tantrum ni... Lain anak lain tantrumnya... Mak ayah memang kena banyak bersabar... Anak saya sekarang baru umur 3tahun... Sepanjang dia umur 2tahun sebelum ni memang tantrum dia lain macam... Dah 3 tahun ni pon masih nampak kadang² tantrum dia tuu... Boleh buat hilang sabar kadang tuu... Saya layankan ja anak saya... Saya fikir mungkin dia nak perhatian... Masa ni la anak nak manja² pon nanti anak dah besar semua nak buat sendiri dah taknak dukung taknak peluk² cium²... Setiap kali lepas mandi saya ajar untuk anak ambik wuduk... Sampai sekarang anak dah terbiasa... Ajak dia solat sekali walaupun dia main²... Masa sikat rambut sambil² zikir Ya Latiff... Lepas tu tiup dibubun anak... Main sama² kalau dia ajak... Layankan jaa... Sebagai ibu banyak² la berdoa bagi Allah lembut hati anak² kita... Walaupun kadang tu rasa nak marah jaa...

4y ago

Selalu ulang nasihat yang sama... Berkali2... Hari2... Jadi anak yang baik... Cakap baik2... Hormat mak ayah... Kena solat baca alif ba ta... Anak saya ni sampaikan kadang2 dia ulang balik nasihat tu kat saya macam dia pulak yang nasihat saya😅... Umur2 macam ni anak2 cuma nak perhatian jaa...