DILEMMA

Ad sape2 cm sy x??..Ada kakak sy sorang ni pun cm wujud xwujud..dia nk adik2 je ambik berat pasl dia tp bila kna turn dia nk suruh tgk adik beradik susah sakit dia wat bodo je menangis.merayu itu ini xkena xblh..bru2 ni sy ad tny psl info2 hamil pdnya tp dia ckp semua xtahu.sbb suaminya xpernh buat pun untuk dia pdhal berank dh lebih dari 5org..tp klaw gn adik ipar belah laki dia semua dia tahu..mmng la arwah org tua ad pesan klaw dia susah bntu sbb ank ramai tp bila ad adik2 y susah cepat2 angkt bontot wt xtaw..bila tegur tahu plk melenting hbis smp nk putus hbgn gn adik bradik??

1 Balas

Awk ignore je lah kalau mcm tu. At the end, kalau dia susah, dia cari awak, awk ignore jgk lah. Sy pun ada sedara perangai mcm ni, bila susah semua org bantu. Asyik merungut tak cukul duit utk belanja. Tp dia membazir, kadang2 dia makan lg mewah dr kita yg duk menolong dia ni. Bila org nasihat suruh jimat, tak nak dengar, tarik muka. Pastu cite lada org luar, family tak menolong. Pastu mcm nak putuskan hubungan family. Sekeluarga semua tak menegur kitorg. Sy cakap pada mak sy, buat apa kita nk tlg lg, bkn kita yg perlu dia, dia yg perlu kita. Nk sombong2 tu nak pergi mana? So lama2 ktorg dah x support financial dia. Kesian mmg kesian tp sbb dia langsung x bersyukur. So biarlah dia merasa susah dulu kejap.

5y ago

Geram tp ealah kna sabar