True or False: Spicy food will make your acid reflux worst

Voice your Opinion
True
False

1238 respon

20 Balas

Tersangatlah betul.. time ni mommies kne tgk mkanan apa yg trigger asid reflux ni terjadi.. kadang tu air je pun boleh jd juga rse cm heartburn tu.. semoga Allah kurniakan pahala yg berganda utk para ibu yg sedang berjuang ni ya.. kita sama2 bersabar ❤️⚘️🥰

sy msa sblum mgndung mmg suka mkn pedas dgn masam, tp jrg kena acid reflux ni. msa dah prgnant, sy dh xmkn pedas or asam tp asyik kena je acid reflux ni nak tdo pun payah.. sy just amek susu je segelas untuk kurangkan perit tu. alhamdulillah membantu jugak la

X mkn pedas pn blh kene, apatah lgi mkn pedas..x smpai 10minit lps mkn trus naik asid reflux. Asal pregnant je mesti kene, tdo mlm pn x lena rasa panas je tekak ni. Redho je la. Kene la hadap smpai bersalin ni..due lak lmbt lgi, bln 10 😵‍💫

Memang betul.. Sbb tu xnk makan pedas cun jga baby xnk makn yg pedas tp still jga ada acid reflux.. Lebh² time nak baring.. Sakit ya amat.. Skrg tgh tggu hari je.. Hrap esok lusa dah beranak.. Doakan saya ya.. 🙏

hai mommies... boleh tahu macam mana nak rawat kalau kena asid reflux ni yea?? first pregnant tak de alahan..Yang second ni lain macam..serba tak kena Rasa.. boleh kongsi? tqvm ❤️

sy time pregnant je ade mslh asid reflux ni.punya la azab lps mkn je dia terus naik ke tekak.kdg tk mkn pedas pun.minum air pun blh jd asid reflux..redho jela.tk sbr nk bersalin..

2y ago

kan..mcm mana la org yg kene gerd wpun tk pregnant..sy tome pregnant cmni mmg mkn gaviscon baru tekak..mlm2 nk tido lg la mslh.asal baring je dia naik kt tekak..MasyaAllah rs mcm nk cpt2 kuarkan baby dr perut ni..

Boleh tau acid reflux ni macam mana yer? Sebab before tido malam tadi makan maggie letak cili. Then harini seharian rasa perut macam masuk angin n tak sedap tekak macam loya2 tu.

Kadang mkn dkt luar tak boleh jangka tahap kepedasan masakan..bila rasa terlebih pedas ni..terus telan gaviscon sebelum merana..kadang pakej membuang2 tu yang lemah

2y ago

boleh makan gaviscon ke msa prgnnt sis

rasa nak makan, dah beli, tapi nak makan tak leh hidu. tak jadi makan. apa nak buat eh? T__T

2y ago

sama mcm sy mmg suka ayam korea b4 preggy tp bila time preggy dah siap beli xleh makan plak hidu bau pun nak muntah.. last2 bagi laki je mkn

Betul. Tp kadang2 teringin juga so kena hadap la kesakitan tu sekejap. Huhu