Mommy Dlm Dilema

Blh bg kata2 semangat utk sy? Sy termengandung walaupun kami sudah rancang sebaiknya. Anak sy 2org boy masih kecil lg, usia 3 n 2 tahun. Skrg sy check upt positive. Sy masih belum bersedia utk timang baby lg buat masa skrg. Skrg sy betul2 rasa down n hilang semangat. Tlg jgn kecam sy

Mommy Dlm DilemaGIF
3 Balas

anak2 sis lg besar dari anak2 sy w/c is 2+ & 1+ y-o. Dan skrg tgh preggy 13weeks dah. Sy tak ready sbnrnya dgn alahan yg teruk bila ngandung & complication mcm2 lg yg bakal anak akn hadapi sbb jarak tak jauh(anak ke-2 prem 29weeks intubated dlm NICU). Semua tu stuck dlm fikiran sy sampai ke saat ini. Tp Allah dah bagi, nak merancang mcm mna pun klu Allah dah tentukan. Semua dah tertulis, Kita terima dgn hati terbuka je wlupun berat. 🤧

takpe sis. dah rezeki sis nk ada anak lg. jaga sebaik mungkin. sebab kt luar sana ramai yg x senasib dgn sis. jaga kandungan elok2. inshaallah semuanya akan dipermudahkan.

3y ago

Terima kasih sis 🌹.. Saya cuba positifkan diri. Mungkin ada rezeki yg lebih luas menanti dgn kehadiran baby ke3 ini. Aamiin3x

Semoga kita semua sntiasa d bawah lindungan Nya.. InshaAllah anak ini pembawa rezeki yg kita tak sangka2 di hantar oleh yg Esa. Aamiin3x