trimester pertama

9week1day.. Assalamualaikum..nak tanya.. Ada tak ibu2 kat sini sama macam saya.. Tak ada selera makan langsung..

17 Balas

saya 9w jugak. tapi alhamdulillah. xdek ape2 alahan. boleh makan dan masak macam biasa. moga urusan awak dpermudahkan. ibu dan baby dalam kandungan sihat. dah try makan selain nasi?kot boleh telan. mi ke, roti. banyakkan mnum air buah. tu nurse pesan in case saya xleh trima nasik. boleh try

normal...saye sampai trimester kedua bru slow2 dpt mkn...xngidam tak ape tpi asal.boleh telan ...lost 6kg awal trimester selalu xlarat nk brjalan asyik tidur ...minum air masak jngn skip..mkn roti berperisa coklat tmbh tenaga sbb xdpt mkn nasi...

normal. saya bau makanan, bau dapur, bau tumis, dah buat loya. bayangkan sambal dalam kepala pun dah kembang tekak. makanan selama ni mmg suka dah jadi tak suka. boleh makan buah2 je. takpun crackers / roti utk kelangsungan hidup 😅

sy pon same..tapi sy banyakkan makan buah..sebab mknan lain memang xley nk telan..kalau boleh telan mesti keluar balik.. sis try la makan buah byk2..jangan xmakan langsung. sy pon ade ambik jus mamariam..alhamdulillah, more better🥰

sy 1st trimester mmg kurng mkn wlpn xde alahan, cume mlas nk makan.smpai berat turun n grastrik. skrg dh 25weeks bru naik 4kg. nasib perkembangan baby ok je.

sama la kita 9week1day. takde selera makan langsung. tekak cuma makan buah buahan je, air masak jagn cakap la. dah lame takminum, banyak minum sunquick je

Alhamdulillah..sekarang dh ok selera makan.. cuma x nk mkn bnyk.. mkn sikit2,tapi kerap.. hobi skrg btukar pulak, asyik nk buat roti jer.. hari2 buat😊

Sama kita, Sy bru msuk 10week2day.. first time pregnancy.. spjg hari loya , mnum air kosong pn muntah. Berat trun 2 kg sjak mngandung ni sbb x selera 😂

4y ago

yee betol sme laaa air masak pun muntah...sye selang2 dngn mkn coklat manis2 mse tu

saya masuk trimester kedua baru tak lalu makan.. trimester pertama dan ketiga sy kuat makan.. hihi

Saya dulu mcm tu . Nasi pun sy reject . Tp lepas 3 bulan je .. okey dah . 💖💖 Tahniah Awak