Alahai alahan...

8 weeks rase x brdaye...angin menari2 dalam badan..gas dekat ulu hati mcm bukak penutup botol longcan..tekak dah naik bengkak dok muntahkan angin sama gas...pantang mknn berangin sudah..jamah roti/biskut setiap 3 jam sudah..amek vit C sudah..sapu minyak angin Fresh Care belakang badan sudah..tidor terlentang bntal tinggi pkai sweater siap pakai stokin sudah(dah mcm org pantang pulak, mmg x tahan sejuk, padahal org lain kat umah dok berpeluh)..kerap minum air suam sudah..10 weeks baru g checkup..ada cara lain x mommies....??? sabar aje la moga2 habis trimester 1 ni hilang semua...

1 Balas

boleh mkn gaviscon kalau heart burn. tpi jgn kerap. selalu gaviscon yg double action tu mkn 1 sachet dh settle dh. gaviscon safe for pregnancy.