Sekarang Kaki Saya Bengkak ?

6 bulan kehamilan Saya mengalami pembengkakan kaki Suami kata kaki gajah, saya sangat sedih.

9 Balas

Jangan sedih2 ye. Kalau suami gurau2 macam tu dekat sis, sis balas pula dengan gurau2 kata opss gajah tak segaja terpijak kaki dia 😂. Apa2 pun, tu normal sis utk org pregnant. Semoga sis dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti ye. Aamiin 🤲🏻💕

Kalau rasa takut apa2 masalah,check dgn nurse kk..sy xtau pulak sy kena darah beku dlm paru2..tanda2 nye kaki bengkak semasa mgandung..dah bsalin,masih kaki bengkak..sampai kne check satu bdn,doktor dpt tau paru2 da mgembang,ada darah beku..

4y ago

If berlarutan,kne check..sy hari ke 4 lpas bersalin,siyes kaki bengkak bsr mcm gajah..jln termengah2..mcm bwk beban kt dada..smpai kne pakai wheelchair..

normal lah tuh sis . saya pun masa pregnant bengkak jugaa. smpai jari tangan jugaa . sekarang anak dah 3bulan semua kembali pada asal dan slim lagi . daripada awak fikir dia ckp gajah baik suruh dia urutkan .

4y ago

Iya tulah dah la i selama pregnant ni benci sgt dengan suami.. Sekarang dia cakap macam tu mmg i sakit hati sgt

Suami brgurau jer tu. Sabarlah. Bila kita keadaan mcm nii... Mmg kita mudah sgt trasa..

Normal sis.. Jgn berdiri lama n bjalan.. Klu lenguh duduk... Sruh suami urut..😊😊

Memang mcm tu.. Sabar ye sis, nanti lepas bersalin dia susut. Ok

4y ago

Ok terima kasih sis🙏

Nk tgok cmne yg dikatakan kaki gajah?

Normal..nnti da bersalin susut la

Sy rasa dia bergurau. Sabar ye

4y ago

Ya thank you sis