terasa dengan mak mentua

4/7 baru2 ni saya baru lepas keguguran usia 6weeks anak prtma saya . balik dri hosp lepas DR cek smua DR izin kn balik dan saya brpantang drumah mak mentua , sblum ni scan pun DR klinik ad ckp maube kandungan x menjadi dsbb kan genetik dan risiko keguguran tu besar and kmi redha . bila explain dgn mak mentua knp bole gugur kmi ckp ap yg DR klinik tu bgtau , trus dia tnya saya klu keturunan saya ada yg “cacat” 😔 biarpun sbenarnya tiada yg cacat dlm keturunan sya , saya ttp terasa terbayangkn kalau satu hri nnti allah takdir kn ad anak syurga mcm mna ? saya just think positif maybe dia org tua dan tidak tau apa itu keguguran “genetik” . smoga sya kuat ❤️

1 Balas

anak cacat, Allah tu nak uji. mak mentua awk ni x percaya dgn ujian Allah ke? ape hina sgt ke ade anak cacat ni? anak cacat ni dah tentu akan tarik mak ayah die ke syurga nanti. sye 1st n 2nd misscarriage pon sbb ade kecacatan dkt kantung. kantung x cantik. doc kata bkn sbb genetik n keturunan. tapi disebab kan sperm atau ovum yg abnormal. sbb tu jadi keguguran. kalau dpt dilahirkan pon, bby akan cacat seumur hidup. Allah tu maha mengetahui. lain kali jgn explain benda2 mcm ni dgn mak mentua. ckp je xde rezeki. lagi1 mak mentua ni kdg2 suke sgt crik salah menantu. ade je benda yg nak disalahkan. anak sendiri salah die xnmpk pon. mungkin sperm suami awk yg x kualiti, abnormal. nak2 lagi kalau suami jenis perokok.