Help me ?

My 4 month baby having difficulty to sleep during night. Is there any better ways mums can suggest? Help me please....

7 Balas

Byk sebab klau bby susah tidur waktu mlm. Mungkin siangnya byk tidur. Tak pun ada mslh kesihatn spt kembung perut. Suasana blk tu juga bole mempengaruhi. Tak kisahlah awk agama apa, tp bby ada pantangnya. Bole letak 'pendinding' jaga dia dr benda tak baik.

1- tutup lampu dalam bilik.. kalau nak buka, pasang lampu yang malap tu.. 2- takut dia masuk angin.. so sebelum tidur tu, sapu minyak dekat perut, bahagian belakang dan tapak kaki baby.. 3- pasang ayat al baqarah

Cuba google sleep regression. It explains everything.

maybe try swaddling your baby? i find this works...

Might be sleep regression.. Hang in there mummy!

try audelia essential oil (bedtime)

try bukak zikir² tp slow je