39 W 3 D - First born

Due on 22/12/23. Pergi check up on 15/12/23, Dr check bukaan dah 3cm walaupun saya takda apa apa tanda, just sakit lower back je. 5pm same day, got admitted. Condition ok je, pergi cafe makan dulu while waiting husband sampai dari office. 8pm macam tu baru start rasa sakit, dalam hati macam ini ke rasa contraction…. Slowly, rasa sakit tu makin kuat tapi boleh relax lagi, buat yoga etc. 11.30pm tu mula la sakit yang ya Allah, tak boleh describe. 1.30am tu memang tak boleh tahan dah, I said to my husband I tak boleh tahan dah, need help. Nurse check bukaan dah 7cm and terus masuk LR. Alhamdulillah, 3.20am lahir la anak sulung kami. Semoga Allah permudahkan semua urusan untuk ibu ibu yang baca ni ❤️

6 Balas

sama due ngan saya.. tapi sampai hr ni takda rasa nak beranak lagi.. hahaha. tapi ni nak masuk anak ke tiga.. jarak 7 tahun untuk kehamilan ni.. cuma ada rasa sakit kadang2 je.. hehe. doakan laa sy.. semoga dipermudahkan urusan sy bersalin ya.. dengan semudah mudah nyaa.. aminnnn..anyway. congratulations tau

due date kita sama lah 22/12 anak kedua . tapi saya takde tanda apa² lagi. cuma rasa sakit contraction palsu jee . tapi baby takmau keluar lagi 😂

alhamdulillah , tahniah sis . selamat berpantang 🥰 saya pun due 22/12 . tapi tula macam tak ada tanda nak bersalin je ni buat masa skg 🥲

sma due date dgn sy..tpi x ad tnda2 lgi baby nk kluar..🤭🤭🤭

10mo ago

sama la. due 22 juga. tp bby masi blm nak keluar.

aamiinn..tahniah sis...

Alhamdulillah syukur