39weeks, Perut Keras Tapi X Sakit

39 weekers, perut mengeras dalam 30 minit sekali tapi x sakit, ada keluar mucous plug tapi xada darah. 1st pregnancy ni. Aduh, macamana nak tahu kita da nak dekat bersalin? ?? Ada tak ibu2 yg dapat tanda bersalin macam ni, macam mild je. Atau kena tunggu tanda yg lebih kuat? Baby gerak ok ja

2 Balas

kalau kerap mengeras pergi je hospital utk check jalan. sbb awak pun dh 39w . takut kontraksi betul atau pun mild contraction kita xtahu.

Selagi ok belum due sis banyak kan jalan mgkin mmg nak bersalin tu cuma anak pertama ni mmg lambat sis bukaan jalan ye😊

4y ago

Moga dimudahkan ye😊