baby kurang gerak & mengeras

Today 37 week first baby . baby kurang gerak dan mengeras 5 minit sekali. tapi takde sakit² belakang ataupun keluar tanda² . Adekah ni tanda² nak bersalin ?

1 Balas

baby masuk fasa hujung2 mmg kurang begerak. sebab tu Dr ade pesan kalau baby mengeras pun dikira 1 pergerakkan. sbb ruang dah sempit.. sy pn xde rasa sakit2 blakang bagai sbb tlalu aktif kot.. sy minggu ke 39 baru bersalin. itupun mlm kjadian masih sempat jalan2 g supermarket sbb xde rs sakit.

4y ago

Saya pun rasa contraction semalam tapi tu jaa... Siang ni dah takda rasaaa ..