alhamdulillah

36 mnggu 3 hari tarikh 16/4/2020 bersalin bby boy ni secara normal..alhamdulillah Allah mudahkan proses..pkul 6 pgi pcah ktuban dri rumah tros khospital..pkul 8 msok lb dah 4 cm..pkul 10 die kluar..

alhamdulillah
65 Balas

Alhamdulillah... Sy ank frist pon 36w 4d... Pkol 5pg dah pecah air ketubn...... Kol6 pg g hosptl dah bukk 4cm... Thnt kol 4ptg dah 6cm pastu teknn drh tinggi sy tk stbil turn naik dan jantung bby lemah... sakit makin kuat dn Doc kata bhya bby lemas dan bp sy tk bgun untk meneran jd kecemsn opret ...alhamdulillah kluar LA bby Boy 2.6kg....skrg hamil 37w bby kedua tkmo keluar lg... Hihi

Sis. Sy pon bru bersalin. Awal jugak 35minggu 4hri. Pkol 2 stgh pg start skit contraction yg teruk bukaan dh 4cm pkol 4 stgh air ketuban pecah terus bby keluar. 2jam jugak dlm labelroom. Tp anak sy kne masuk nicu sbb kuning tinggi and pramatang. Sis 36 mggu kan? Kira dh cukup bulan lah ye ?

sy skg pun dah 36weeks tp harap baby x keluar awal, brg dy pun blm complete grgr covid19 ni😅 nak dy keluar bulan5 sbb sy dgn laki birth month sama n due pun bulan5😅 doc pun suggest besalin 38weeks keatas..

4y ago

kan sis. harap mcm tu sekali bajet je buat party 😂😂😂

Baby kena stay dlm incubator tak..?? Risau plak sy, sbb skrg pun dah 36weeks 4days.. Perut dok mengeras je kdg2,tpi x la kerap..dgn kerap buang air besarnya 😂😂

4y ago

Ha ah sama la 36w1d dgn selalu membuang 😅 hari2 plk tu , mmg mcmtu eh dkt2 nak bersalin hehe saya xtahu

Alhamdulillah, tahniah sis and selamat berpantang 🤗 boleh tahu ape yg sis amalkan utk mudahkan proses bersalin?

4y ago

Ooo cmtu ye? Jadi btul la org ckp klau time sakit contraction tu jgn tahan sakit, tpi lepas je biar otot lebih mudah utk bgi kembang bwh tu kn? Jdi takde lh lama sgt duk tunggu smpi 8cm tu berjam2 lamanya 🥴😂

Alhamdulillahhhh..comel babyy.. tahniahh sis dn slmat berpantang yah.. smoga semua dipermudahkann..aamiin..

Apa rahsia senang bersalin ibu😌?? Doakan saya juga senang bersalin iye.. Tahniah ibu🌸

tahniah & selamat berpatang puan. semoga nanti Allah izinkan saya dapat baby boy juga.

Hi adik slmt dtg abg dh 1bulan 6hari hehe sama 4cm kul6lbh kul8 lbh dh kluar😁

Alhamdulillah,tahniah..mudahnya bersalin..doakan saya juga mudah utk bersalin nnt