Paksa bersalin sebab baby besar

35week baby besar 3kg..kena minum air gula utk tgk kencing manis...klu ad kencing manis kena bersalin opret...tp sy xde mslh kencing manis,darah tinggi pn xde..ap pendapatan anda...sy nk bersalin normal... #ingintahu #pleasehelp

8 Balas

Nk buat mcm mne. Kena ikut pendapat/saranan doktor & ikut prosedur.

3y ago

Saya pula ada GDM on metformin. Kena bersalin tak boleh lebih 38w. Skrg baru 18w lebih. Saya akan usaha dulu utk bersalin normal kalau tak boleh redho jela kena induce/czer. Semoga kita & baby sihat dan selamat.