32 weeks

32 weeks.. Tpi kaki sda brpa kli bengkak. Knpa yah..

24 Balas

saya dh 32week 2day berat naik turun😂😂nk mnum susu ap ,mkn apa bg naik bnyk sikit...ikutkn dgn 32 week berat bby sptutnya dh brpa??

1y ago

Hai Pn Siti.. sy minum susu dutch lady etc utk bagi badan dan baby kita kalsium. Makan, awak makan lah sesuai selera awak dan mkn mknn yg sihat. Sy byk makan nasi. Dan ada makan buah. Klu xde buah dlm harian saya, saya akan minum delima atau jus/air buah. Dalam tempoh 2 minggu, berat saya akan naik dlm 1.5kg-2kg. Sbb sy makan byk nasi kot. Selama pregnant ni, sy biasa makan mmg akan tambah nasi. Utk diri sy, sy cuba seimbangkan diet dan jaga pertambahan berat badan. Takut over naik berat, x pasal² kena pantau nurse pula haha. Naik 2kg dlm 2 minggu tu bahaya juga sbnrnya. Xdilupakan, perlu ada exercise atau buat kerja rumah. Perihal berat pula, kalau Puan perasan kat apps ni ada bagi anggaran berat baby bagi setiap perubahan minggu. Utk 32w klu x silap 1.7kg. Kita boleh jadikan ini sebagai ukuran. Klu berat baby sy pula hampir 2kg. As long as doktor kata baby kita ok dan kita jaga badan dgn baik, ia nya ok. Be happy 😊