Berat Bayi

32 week normal ke berat bby xsmpai 2kg? Sb br ni g spital scan doc ckp xnormal, bayi kecik. Tp kt kk dgn klinik swasta ckp xde mslh. Mne 1 betol?

4 Balas

pengalaman sendiri ank ke-2, 32week pergi scan doc ckp berat baby baru 1.50 dan HB low sangat2., takut baby ada masaalh kekurangan zat atau mommy., lepas tu 1minggu/1 kali buat scan cek perkembangan baby, doc suruh bnyak kan rehat n bnyakkan makan makanan sihat., penat sikit la sebab setiap minggu jumpa docter.🤣 jadi cara sy sendiri dengan perbnyakkan rehat n makan je la., 39week bersalin., alhamdullilah baby sihat juga berat 2.7☺️☺️