Berat Bayi

32 week normal ke berat bby xsmpai 2kg? Sb br ni g spital scan doc ckp xnormal, bayi kecik. Tp kt kk dgn klinik swasta ckp xde mslh. Mne 1 betol?

4 Balas

pengalaman sendiri ank ke-2, 32week pergi scan doc ckp berat baby baru 1.50 dan HB low sangat2., takut baby ada masaalh kekurangan zat atau mommy., lepas tu 1minggu/1 kali buat scan cek perkembangan baby, doc suruh bnyak kan rehat n bnyakkan makan makanan sihat., penat sikit la sebab setiap minggu jumpa docter.🤣 jadi cara sy sendiri dengan perbnyakkan rehat n makan je la., 39week bersalin., alhamdullilah baby sihat juga berat 2.7☺️☺️

Jgn sakit hati dah combine dgn baby lain..lepas 33weeks baru baby start besar... Sye 35weeks scan Kecik jugak katanye KK dgn swasta... Lahirnye 3.2...so u just continue minus susu banyak...kecik takpe janji baby sihat

normal rasanya..sy bru ni check up 30 weeks, berat baby 1.8kg doc ckp baby besar skit 😅😅

1y ago

sy mse 30week pon scan dkt KK berat bby 1.32..selang 8hri scan dkt hospital brt bby dh naik 1.53

Normal lh ,,sbb saya 31w ...berat baby 1.98 ,, doctor cakap ok .takde masaalah