Nak minta pendapat dari semua

31/5 saya ada keluar spotting koko. Terus ke emergency, dktr scan just nmpk kantung sja. Dktr kata 10/6 ni perlu ke o&g utk appointment dnc. Kalau ikut kan dr first sy dpt +ve upt msa 26/4. Lmp 9/2. Ada kmungkinan tak yg baby sy baru 7minggu dan bkn 16minggu? Dktr scan hri tu takde bg thu brp minggu, dktr hanya ckp nmpk kantung kosong sj. Perlukah saya ke klinik swasta lg utk scan atau tngu 10/6 bru skli scan?

2 Balas

Klu mmg irregular period boleh jd juga. Sy suggest utk sis pergi swasta, cari klinik yg boleh scan tvs yg dri bawah tu, scan bwah confirm dh boleh nmpk kantung & yolk sac by 7w. Klu scan tvs tetap nmpk kntung kosong & followup the following week pn msih kosong maybe jumpala pakar. Always try to get second opinion ya

4mo ago

setuju 💯 1. dapatkan 2nd opinion. 2. jangan terus D&C. tunggu 2w, scan balik tengok ada perkembangan atau tak. 3. hati2 dengan doktor yg laju je nak suggest D&C.