31 weeks

31 weeks 2 days..mummy semua start mmbasuh bju baby pd brp weeks ya..jom sharing..

186 Balas

sama 31w...baru basuh haritu & siap lipat, kemas beg baby & ibu harini. btw sape pernah bersalin kt ampang, nak tanya baby pakai baju hospital or kita kena standby baju lebih ye?

35w 🤣skrg da 38w bby belum kuar lg smpai terbawa mimpi masuk 38w baru rasa contraction baby keras, kat bawa pun rasa ngilu dtg dan pergi je rasa ny ☹️ xsabar nk tngok bby

Saya nak masok 32minggu still blom basuh brg baby yg dlm kotak. Saya pon xthu bile nk prepare brg baby... Time anak first awal sngt prepare😂 28 minggu dh siap semua...

27w dh siap basuh semua dh siap packed dan masuk beg semua brg termasuk ibu punya..sbb biasa lahir bby prem.jd standby awal.skrg 31w perut dh rs lain mcm ni.hrp xprem lg lah

31weeks baru start mmbasuh baju bby sbb baru beli barang masa tu 😅. sy beli barang2 baby pn mmg lambat2.ni tgh tunggu mood dtg untuk kemas beg nk pi hspital nnt .

dah beli baju baby terus basuh lgi better sbb kita tak tau bila kita nak bersalin so awal prepare more better, safe (tak lupa barang2 keperluan baby), and more ready😉

Sya 30week dh cuci brng2 bby sis..skrng dh masuk 32week dh settel semua brng..tinggal angkut jk lagi..x thu bila2 msa bole bersalin..so,get ready awal jak ler...

sy beli semue brg baby boy...mmg xsure boy or girl....ape pn terime je anugerah xberharga kurniaan allah ni dgn sempurna dan selamat hendaknye..insyaallah

Sy dh 31 minggu hari,, siap packaging dh yg baby punye,, n ibu punye cma tgl nk mskkn milo n biskut je bhgian,, tkt2 terberanak awl sng yg waji dh settle,,

basuh baju bby msa 36week..dah siap2 dlm beg tapiiiiiiii...masa bersalin beg hilang...😂..adoiii..hahaha...1 building nurse Cari..syukur jumpa jga..