baby 31 weeks

salam sye nk tnye normal x baby 31 weeks kurng aktif? sbb sblum ni 28-29 weeks baby aktif sgt msuk 31 weeks baby kurng aktif normal x?

4 Balas

kiraan pengerakkan bby cukup 10x tak sis? dari 9am - 9pm? kalau cukup rsanya normal, sbb sy pun dh 31w,bby x mcm dulu, x kerap mnyepakkk kuat 😆 dia gerakk² jer, bila dkacau ttap respon.. mungkin sbb bby sempit di dlam.. susah nak gerak mungkin.. sbb sy pernah mcm sis, pergi hospital, scan smua bby oke je,doc kata dia mmbesar jdi di dlam agak sempit..

1y ago

yup. kalau 28w keatas. baby kena cukup gerakan 10x dlm masa 12j. antara 9am-9pm. kalau xcukup dlm masa 12j kena terus ke hospital. atau baby hanya mengeras pada satu tmpt sja.

if risau direct ke klinik utk scan. atleast hilang rasa susah hati awak. sebab kami nak cakap normal atau tak pon tak boleh. incase mmg betul2 baby kurang aktif awak pula igt normal disebabkan kami cakap normal. mcm sy sekarang 32weeks++ baby aktif smpi sy yg tak selesa. sebab kejap2 baby mengeras

Sama dgn sy sis. Sy pon ssh sgt nk rsa dia tendg yg btl btl kuat. skrg dh 32mggu. Kdg kne prhtikn perut bru rsa bgerk. Klau x, xda tendgn tu. Prnah g scan swsta, normal je smua. Hmm overthinkg btl rsa.

pergi klinik or hosp jumpe doc n scan utk make sure baby okay.