31 weeks

31 weeks 2 days..mummy semua start mmbasuh bju baby pd brp weeks ya..jom sharing..

184 Balas

bsuh 32w...tp x sempat nk packing dlm beg konon igt awal lg.. apa masuk 36w perut ttibe mgeras dan sakit..memang kalut habis dgn suami masa tu sbb tiber sakit perut...main sumbat je pakaian baby dan ibu dlm satu beg..kuar seketul baby boy pramatang dengan kalutnya misi cri baju baby dlm beg.. so ibu2 kemas lh awal2nya😂

2y ago

blossom -- same la kite. bila org ckp sakit mcm senggugut tu, xleh nk bayangkan sbb time period xde rasa sakit kecuali sakit belakang je 🤣

1st baby 28 weeks dh siap pack. Masha Allah, 33w bleeding, ke hospital dh 4cm and active contraction tp x perasan, bersalin pramatang 33weeks 🌹 2nd preggy alhamdulillah cukup bulan, tp tetap sediakan by 30w sbb risiko tetap ada 🌹 3rd preggy semoga baby sihat dan lahir cukup bulan, pakar2 nasihat risiko bersalin pramatang tetap ada once dah pernah bersalin pramatang 💕❤️ Apa pun terpulang dgn bajet mommy daddy semua ya. Btw tahniah sis dan jaga diri 🌹🌹🌹

Sblm 32w dh basuh siap packing dan letak dlm kereta sb dah tau suami mcm mna..😂😂 pelupa..so sis dh siap2 buh dlm kereta..skng ni dh slmt brnk ank sulong 28/08..sis kne naik ambulance sb kne tukar hospital besar..suami bwk beg..nk di jadikan cerita doc tersilap bg surat rentas daerah kt nurse yg naik ambulance sekali..sampai2 hsnz terus brnk..kesian baby pkai lampin hospital😂😂😂 bkn main kms awl..Alhamdulillah semua dh slmt❤️❤️

sy lepas beli barang mase 26week trus basuh Dan simpan.. lepas tu skrg dh 30week rilek2 je tunggu time nk bsalin nanti tinggal angkut beg je.. semua dh ade dlm tu.. x pening kepala

2y ago

sama lh saya dh kemas awal awal nnti senang dah smpi hari trus angkut je beg..

Salam hai mommy semua nak tanya boleh tak sharing korang pack pakaian ibu preggy ni korang bawa apa ja? dn klau utk baby korang bawa apa ja yg penting .. tq ..tanya sbb first pregnancy hehe

2y ago

31 w 5 hari..beberapa hari ni..klu buang it kecil bgun pagi ada keluar drh sikit..Btw..tad dh ada appt kk tnye die dia ckp ada amik gmbr tak..tak terfikir amik gambr..them tnye dia klu pakai pantiliner tu ada la coklat2 dia ckp klu coklat tkpe..klu kuar drh n contraction or baby mengeras g spital .ank dah msuk 4 tpi tkde plak pengalaman camni?huhu

31w...da basuh da. nak packing sesiap da sbb musim2 pandemik ni. ari tu warded nampak nurse terkial2 cari baju baby dalam beg sbb ibu da ditolak k lr. dulu suami yg ambilkan. so, sy prepare awal2. kesian nurse. especially kalau bersalin kt gh sbb ramai giler ibu bersalin.

assalamualaikum saya dah 31weeks saya nk tnya sejak 2,3 hari ni perut rasa sakit sngat kalau tidur melentang tpi kalau tidur mengiring oky jaa tkda rasa apa2 ... normal kaa klau rasa mcm tu baby first sbb tu xtau sngt

2y ago

Dah settle cuma x pack brg je lg🥹

28 week haritu sy dah basuh semua,napkins baju selimut semua. Lepastu boleh pack dalam plastic vacuum tu supaya tak habuk(beli kat Daiso) guna pencuci baby ya basuh semua. Untuk baju nak pergi hospital pun sy letak dalam vacuum bag tu baru dalam beg baby. Jd kalau cpt atau lambat keluar atleast baju still bersih ehhehe

30weeks baru beli baju baby.. brg lain tak sampai lagi. Tunggu semua sampai baru nak basuh sekali. Lepas tu baru nak packed. InsyaAllah harap baby keluar ikut masanya nanti ☺️

3y ago

Brg baby siap packing 35 week, 37 week dah keluar 😅. Nasib baik dah sampai semua

Saya lepas beli terus basuh. sekarang 31 weeks dah siap packing dalam beg. kalau nak bersalin just angkat je beg. tak la kalut sbb first time bersalin sendiri tanpa ditemani.