31 weeks

31 weeks 2 days..mummy semua start mmbasuh bju baby pd brp weeks ya..jom sharing..

185 Balas

saya dah ready barang² bby masa 28weeks, siap awal sbb takut ada yg tertinggal, now siap semua dah brg bby n mama.. Alhamdulillah tunggu xsabar tunggu bby keluar bulan 12 nanti.. hope semuanya dipermudahkan dan untuk mommy² lain juga semoga dipermudahkan segala urusan anda.

Sy dah siap pack dah.. Skg 31week.. Risau ape2 jadi beg nak bwk g hospital dah siap.. Xyah nak kalut dah.. Skg pun dah sllu rasa mengeras je..

2y ago

btl tu awak sya pun dah siap2 bawa blik kmpung nak bersalin kat kampung

awal 25 w dah basuh dah siap simpan dlm box baby.. beg ke hospital dah prepare 30w.. Alhamdulillah.. sib baik awal sebb sy x larat kerap dah baby mengeras nak berjalan pun sakit ... nak bernafas pun mcm sesak je.. mcm x cukup nafas ...br 31w 4 d.. huhuhu..

30 week da basuh baju baby.. siap siap dalam ziplog... masuk dlm beg... simpan dalam. kete... tak tahu na apr nak. jadi.... dan memang terjadi.. terpaksa rushing g spital.. kk hantar... 36 week... fuhhh.. nasib baik seme brng baby da settle..

sy blm lg..tgu scan lg skli,comfirmkn dulu jantina n bila dh btl2 tahu jntina,bli lg baju bru cuci ..skrg penyakit sy,hari² belek bju/beg baby utk bwk msuk lbour room😅..skrg bru 28 weeks1dy

sy dh siap paking msa kndungan 29 week..skrg dh 31 week 3 days.. nurse suruh paking awl2 hihi sy jd bersemangat... semoga dipermudahkn urusan melahirkan ank pertama sy nti🥰🥰bgtu juga utk mmy2 semua.😘

tumpang tanya ,mama sume basuh / rendam je ke? atau guna wash machine

2y ago

rendam je selalu nya sis. lps tu br spin. jemur 😀

hello. nak tanya.. sy dah 31 weeks. normal ke baby x tendang tpi bila kita sentuh dia baru dia menendang balik. . dan macam mn cara korang tick tendangan baby tu. sy x faham lh .

35weeks dah siap basuh, packed. 36w keluar seketul bby boy 🤍

3y ago

awal sis 36w kua yaa. Sis kua tanda apa nak bsalin tu, boleh share😊

Dh siap basuh nk standby dlm kete awai² hahaha... sbb risau apa² terjadi. Tu pun kawan nasihatkan dh boleh standby baju baby n keperluan kita kt hospital dh. Dia ckp 30w tu sedang elok. Hehe